Bekijk onze bedrijfsvideo
Deze functies hebben wij in het bedrijf
Assistent monteur (matroos Technische Dienst)
Servicemonteur (Korporaal Technische Dienst)
Hier kun je ons vinden:
Fort Erfprins, Schapendijkje, Den Helder, Nederland
Assistent monteur (matroos Technische Dienst)
Servicemonteur (Korporaal Technische Dienst)
Fort Erfprins, Schapendijkje, Den Helder, Nederland
Wanneer je solliciteert als assistent monteur of servicemonteur zal je eerst gekeurd worden. Zodra het keuringstraject positief is afgerond, begin je met de Eerste Maritiem Militaire Vorming (EMMV) van ongeveer 12 weken en krijg je meteen salaris. Tijdens de EMMV leer je algemene scheepstaken. Daarna ga je – afhankelijk van je vooropleiding – nog 1,5 tot maximaal 3 jaar – naar school en stage lopen aan boord van een schip om jou de technische kennis en vaardigheden bij te brengen die je nodig hebt voor het uitvoeren van je eerste functie. Zodra je de opleiding hebt afgerond ga je rouleren en verschillende werkzaamheden binnen de Technische Dienst op het schip verrichten.
Samenwerken: je draagt bij aan een gezamenlijk resultaat met andere personen of groepen, ook wanneer dit niet van direct persoonlijk belang is. Initiatief: liever uit jezelf beginnen dan afwachten. Verantwoordelijkheid: je accepteert de gevolgen van je eigen handelen, beslissingen en gemaakte afspraken.
Je bent flexibel, kan presteren onder druk en je deinst niet terug voor verantwoordelijkheid. Daarnaast vind je het een leuke uitdaging om je fysieke en mentale grenzen te verleggen.
Je wilt ervaren wat echt kameraadschap is. Je doet constant nieuwe kennis en ervaringen op. Je groeit professioneel, wat betekent dat je zowel een vak leert als je blijft ontwikkelen als mens. Je krijgt direct bij je aanstelling salaris en kunt rekenen op goede arbeidsvoorwaarden.
Je hebt affiniteit met techniek en bij voorkeur een opleiding hebben afgerond in het technische werkgebied met eventueel aanvullende certificaten.
Tijdens het sollicitatietraject wordt gekeken of jouw behaalde diploma’s voldoen aan de eisen die worden gesteld door Defensie. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is het aanleveren van een kopie van je diploma’s, het keuringscentrum doet de rest.
Binnen de KMTO wordt je opgeleid voor alle technische werkzaamheden die je aan boord kunt tegenkomen. Die werkzaamheden zijn voornamelijk het onderhoud geven aan de systemen die aan boord staan. Dat zijn systemen zoals je ook aan boord van een koopvaardijschip vindt, maar ook specifieke systemen voor een marineschip. De specialismes zijn onder te verdelen in de volgende technieken: Wapentechniek, Radartechniek, Sonartechniek, Nautica, Communicatie, Computers & Netwerken, Voortstuwing, Support (Energie, Koeling en hotel) en bedrijfsvoering.
Je kunt solliciteren voor assistent monteur (matroos Technische Dienst) wanneer je VeVa Mechatronica niveau 2 of VMBO-KB hebt behaald. Wanneer je HAVO, MBO 3/4 of VeVa Mechatronica niveau 3 hebt afgerond kunt je solliciteren voor monteur (korporaal Technische Dienst). Mocht je niet voldoen aan bovenstaande vooropleidingseisen, maar je hebt wel interesse in en gevoel voor techniek, dan zal in een persoonlijk traject bekeken worden of je motivatie, kennis en ervaring voldoende zijn om te starten met de opleiding.
Met de juiste vooropleiding kan je worden aangenomen bij de Koninklijke Marine. Tijdens de sollicitatie wordt er een veiligheidsonderzoek uitgevoerd door de MIVD, daarvoor moet jij en de overheid informatie aandragen. De certificeringen die benodigd zijn om je technische functie binnen de KM te kunnen vervullen, kan je halen op de KMTO.
Bij de Koninklijke Marine leer je altijd en overal. Wanneer jij je dagelijkse werk uitvoert – of dit nu op een kazerne, uitzending, aan boord of tijdens oefeningen is – doe je constant nieuwe kennis en ervaringen op.
Je komt in aanraking met allerlei Defensiemedewerkers, maar voornamelijk de (assistent) service- en storingsmonteurs van de Koninklijke Marine Technische Dienst. Dit zijn de monteurs die werken met voortstuwingssystemen, energietechniek, platformtechniek, sensoren en netwerken. Een veelzijdig technisch spectrum!
Je bouwt een netwerk op binnen de Technische Dienst van de Koninklijke Marine.
Bij de Koninklijke Marine kan je geplaatst worden in het buitenland, bijvoorbeeld als uitwisseling bij een buitenlandse krijgsmacht, of op een van de Nederlandse kazernes in het Caribisch gebied.
Geen dag is hetzelfde. Als technicus bij de Koninklijke Marine variëren de werkzaamheden van onderhoud aan installaties tot het lopen van wacht in de technische centrale en van deelnemen aan een brandoefening tot sporten met collega’s. Wat je doet verschilt per type schip en per week.